El paper higiènic com cercle d’influència

Carlos A. Coach / Blog  / El paper higiènic com cercle d’influència

El paper higiènic com cercle d’influència

En els últims dies, estem veient com molts ciutadans es proveeixen de paper higiènic. Es buiden les prestatgeries dels supermercats, davant l’estat d’alarma pel coronavirus. I sens dubte, és una cosa que ens sorprèn. Ens trobem davant d’una situació de canvi no escollida, i que no té marxa enrere: moltes persones estan morint, moltes persones s’estan contagiant i moltes persones estan temoroses davant la possibilitat de contraure la pandèmia. La por és una emoció bàsica. Segons la RAE, “angoixa per un risc o dany real o imaginari”. Ens serveix per sobreviure, i així donar una resposta immediata davant un fet. Comprar paper higiènic és fàcil, ràpid i barat.

A través dels polítics i de la televisió, la por es va retroalimentant. I davant d’una circumstància que ens sobrepassa, i de la qual mai sabrem què o qui hi ha darrere, apareixen variants com el dubte, el bloqueig o la inseguretat. Vivim en un entorn volàtil, incert, complex i ambigu. Potser, mai havíem estat tan conscients.

El coronavirus és el nostre cercle de preocupació. Però, de què ens podem ocupar? Quin és el nostre cercle d’influència? Potser, vam comprar paper higiènic per netejar la nostra diarrea emocional. Personalment, no em crec la felicitat sobreexposada a Instagram després hashtag com # quédateencasa o #yomequedoencasa. Es tracta d’un he de imposat pel Govern. Acceptació o resignació, per preservar la salut. Ens autoconvencem el temps de què ara disposem, de les infinites possibilitats casolanes o del que mola quedar per videotrucada. Por o ràbia disfressada de postureo.

Potser, ens enviïn a la merda. Però poc importa, tenim paper higiènic a mansalva! Jo acabo de mirar, i em queden quatre rotllos i dos paquets de tovalloletes humides. No obstant això, demà baixaré a l’supermercat sense por de que em pari la policia. Tinc coartada: vaig a comprar paper higiènic, com a part del meu cercle d’influència. Mentrestant, seguiré indagant què necessita aquest moment de mi per adaptar-me al que està succeint.